Malinina pita z belo čokolado

Spomladanski recepti kar kličejo po različnih vrstah sadja! Ker so bili pretekli recepti jagodni, sem se tokrat odločila za pito z malinami. Brez čokolade pa tudi ne gre!

Malinina pita z belo čokolado je slastna sadno-čokoladna pita, ki jo sestavljajo kakavovo krhko testo, nadev iz malin in ganache bele čokolade. Vse to je zelo preprosto in priprava pite ti bo vzela približno 1 uro in pol. Najbolje bo, da uporabiš kar pekač za pite, če ga nimaš, pa je dovolj tudi pekač za torto – samo naj bo čim večji! Jaz sem jo naredila v pekaču za pite premera 28 cm.

 

Sestavine

Krhko testo

180 g moke

25 g kakava v prahu

70 g sladkorja v prahu

100 g masla

1 jajce

Polovica pecilnega praška

 

Maslo in moka za posip pekača

 

Malinin nadev

300 g zamrznjenih malin

3 žlice sladkorja

 

Ganache bele čokolade

350 g bele čokolade

300 ml sladke smetane

 

Sveže maline in koščki bele čokolade za okras (po želji)

 

Postopek

Zamesi krhko testo iz navedenih sestavin. Razvaljaj ga in razporedi po pekaču, naredi tudi robove. Prebodi z vilicami in peci 15 minut na 180 stopinjah C.

Pripravi malinin nadev. Maline pogrej v kozici in dodaj sladkor. Mešaj, dokler ne dobiš tekoče zmesi in se vse maline zdrobijo na koščke. Še vroče zlij na pečeno krhko testo.

Belo čokolado nalomi na koščke. Sladko smetano segrevaj skoraj do vretja. Nato jo odstavi in vsuj noter koščke bele čokolade. Pusti, da se stopijo, vmes premešaj. Zmes mora biti enakomerna. Nič hudega, če je tekoča, saj se bo strdila v hladilniku.

Postopoma zlivaj na maline in premešaj z vilicami, da postane nadev enakomerna mešanica malin in ganacha. Lahko pa tudi pustiš tako, da se plasti ne mešata.

Pito postavi v hladilnik za vsaj 3 ure, najboljša pa je čez en dan. V hladilniku jo lahko hraniš tri dni. Po želji jo lahko okrasiš s svežimi malinami in koščki bele čokolade.

Malinina pita z belo čokolado

Veliko užitka ob pripravi!


Če ti je bil ta recept všeč, preizkusi tudi jagodno pito
Za več navdiha obišči moj Pinterest. Ali pa mi sledi na Facebooku in Instagramu!