Čokomalina razpokančki

Čokomalina razpokančki so najokusnejši piškoti na svetu. Čokoladni razpokančki so običajno tisti piškoti, s katerimi ne morete zgrešiti, saj so božansko čokoladni in se kar stopijo, ko zagrizete vanje. Čokomalina razpokančki pa gredo še korak dlje, saj se žlahtnemu okusu temne čokolade pridružuje še rahlo kisla, aromatična malina, kar ustvari res posebno doživetje.

Za pripravo testa za razpokančke boste potrebovali približno pol ure, nato pa naj počiva v hladilniku čez noč. Naslednje jutro jih oblikujete v kroglice, povaljate v sladkorju in spečete.

 

Sestavine (za 3 pekače ali 45 kosov)

200 g moke

40 g kakava

75 g sladkorja v prahu

80 g masla/margarine

Polovica pecilnega praška

2 jajci

Ščepec soli

165 g jedilne čokolade

1 žlica ruma

100 g zamrznjenih malin, posutih z 1 žlico sladkorja v prahu

 

Sladkor v prahu za povaljanje

 

Postopek

Maline stresite v skodelico in posujte s sladkorjem.

V posodo presujte moko, kakav, sladkor v prahu in pecilni prašek. Dodajte zmehčano maslo ali margarino, jajci in žlico ruma. Pregnetite.

Zgneteno testo

Stopite jedilno čokolado in jo dodajte k testu. Dodajte še maline in ponovno pregnetite, da dobite enotno (sicer zelo packavo) zmes. Postavite jo v hladilnik za čez noč ali za vsaj 6 ur.

Testo z dodano čokolado in malinami

Testo vzemite iz hladilnika in oblikujte kroglice, ki jih povaljate v sladkorju in polagate na pekač, obložen s papirjem za peko. Med posameznimi kroglicami naj bo približno 4 cm prostora. Pecite jih 15 minut na 180 stopinjah Celzija.

Oblikovanje piškotov

Veselo decembrsko peko želim!

Čokomalina razpokanček


Ti je bil ta recept všeč? Poskusi tudi Sacher smrečice!
Za več pekovskega navdiha obišči moj Pinterest. Sveže (in stare) recepte na blogu pa lahko spremljaš tudi na Facebooku in Instagramu!