Lambada moje mame

Končno predstavljam recept, ki sem ga obljubila že pred časom. Lambada je kremasto pecivo z biskvitom, maslenimi piškoti, pomarančnim pudingom in masleno kremo, prelito s čokolado. V otroštvu je bilo to moje najljubše pecivo in še zdaj si za vsak rojstni dan zaželim, da mi ga mama speče. Ker pecivo peče že dolgo vrsto let, je ta recept tako izpopolnila, da nastane božanska kremasta, a osvežujoča sladica.

Pecivo izgleda zahtevno, a to v resnici sploh ni. Svetujem ti, da najprej pripraviš masleno kremo, saj se mora ohladiti, ostalo pa gre zelo hitro in v dveh urah bi pecivo moralo biti dokončano. Količina sestavin je namenjena za pekač dimenzij 30×40 cm ali podobno. Pecivo pa je super tudi za kakšna praznovanja, saj lahko narežeš veliko kosov.

 

Sestavine

Biskvit

3 jajca

150 g sladkorja

200 g moke

Polovica pecilnega praška

0,5 dl vode

0,5 dl olja

 

Pudingova krema

1 l pomarančne gazirane pijače

3 vaniljevi pudingi

5 žlic sladkorja

 

Maslena krema

0,5 l mleka

5 žlic moke

150 g sladkorja

150 g masla

 

200 g maslenih piškotov

1 dl mleka

4 žlice ruma

 

Čokoladni obliv

150 g čokolade (jedilne, temne)

150 g margarine ali masla

 

Postopek

Najprej skuhaj masleno kremo. Mleko zlij v posodo in ga zavri skupaj s sladkorjem. Kakšen deciliter mleka odvzemi in v njem stepi moko, da dobiš enakomerno zmes. Ko mleko zavre, jo vmešaj in kuhaj, dokler se ne zgosti. Postavi na stran.

Za biskvit najprej dobro stepi jajca in sladkor. Dodaj preostale sestavine in premešaj. Pekač obloži s papirjem za peko, zlij mešanico v pekač in peci 15 minut na 180 stopinjah.

Ko je biskvit pečen, začni pripravljati pudingovo kremo. Zavri pomarančno pijačo skupaj s sladkorjem. Prav tako odvzemi kakšen deciliter in v njem stepi pudingove praške. Zlij v vrelo pomarančno pijačo in kuhaj, dokler ponovno ne zavre oz. se mešanica zgosti. Še vročo zlij na biskvit.

Pudingova pomarančna krema

Pogrej deciliter mleka toliko, da je mlačno. Dodaj rum. V mešanici namakaj maslene piškote in jih polagaj na pecivo. Prekrij celoten pekač.

Plast z maslenimi piškoti

Penasto umešaj maslo za masleno kremo. Dodaj mešanico mleka in moke, ki se je skuhala na začetku. Ponovno dobro premešaj in kremo enakomerno razmaži po pecivu.

Nazadnje pripravi še čokoladni obliv. V vodni kopeli raztopi čokolado skupaj z maslom. Zlij jo na pecivo, pekač pa rahlo stresi, da se poravna. Pusti, da se čokolada strdi.

Čokoladni obliv

Pecivo je najbolje hraniti v hladilniku in postreči hladno, še posebej pa je okusno, če pustiš, da en dan stoji in se okusi prepojijo.

Lambada

 

Ti je bil ta recept všeč? Poskusi tudi višnjevo pito.
Blog lahko spremljaš na Facebooku in Instagramu. Za več navdiha pa obišči moj Pinterest.