Skutne rezine z jagodičevjem

Tokrat imam zate recept, ki zahteva nekoliko več dela, a je obljubljeno okusen. Sladica je sezonska in lahka, hkrati pa izgleda zelo vabljivo. Kar kliče po tem, da jo preizkusiš! Pecivo obenem zelo spominja na torto, še bolje pa je, da se lahko nareže veliko kosov, kar je pripravno, ko imaš goste.

Rezine so sestavljene iz vaniljevega biskvita, skutne kreme in preliva iz malin in jagod, oboje jagodičevje pa se v kosih skriva še v notranjosti rezin.

 

Sestavine (za pekač velikosti 35×40 cm)

Biskvit:

3 jajca

150 g sladkorja

160 g moke

Žlica olja

Polovica pecilnega praška

1 vaniljev sladkor

 

150 g malin in 150 g jagod za vmes, 2 žlici sladkorja za posip

 

Skutna krema:

750 g nepasirane skute

500 ml sladke smetane

2 kremfixa

4 žlice sladkorja v prahu

3 žličke vaniljevega ekstrakta

Sok 1 limete

 

Preliv:

400 g malin

200 g jagod

1 vrečka instant želatine

4 žlice sladkorja

 

Okrasitev (po želji):

100 ml sladke smetane

100 g jagod

 

Postopek

Jajca penasto umešaj s sladkorjem. Dodaj moko, pecilni prašek, vaniljev sladkor in olje. Premešaj in zlij v pekač, obložen s peki papirjem. Peci 15 minut na 180 stopinjah.

Jagode in maline operi ter posuj s sladkorjem.

Ko je biskvit pečen in ohlajen, nanj enakomerno razporedi jagode in maline. Jagode lahko prerežeš na pol, da ne štrlijo ven.

Stepi sladko smetano, med stepanjem dodajaj kremfix. Ko je smetana trdna (če nagneš posodo, se ne premakne), dodaj skuto, sladkor v prahu, limetin sok in vaniljev ekstrakt. Dobro premešaj in kremo enakomerno namaži po pecivu, pri tem pa pazi, da ne premakneš jagod in malin (vsaj ne preveč).

Za preliv vsuj v posodo maline in jagode, jih posuj s sladkorjem in počasi segrevaj. Lahko jih pretlačiš z vilicami. Sproti vsuj v zmes želatino, mešaj kakšno minuto, nato pa zlij na pecivo. Enakomerno razporedi.

Pecivo postavi v hladilnik vsaj za 2 uri, da nastane žele, najbolje pa je, če ga v hladilniku pustiš čez noč.

Pecivo razreži na poljubno velike kose, jaz sem jih razrezala na velikost 4×4 cm. Vsak kos lahko okrasiš s kupčkom sladke smetane in rezino jagode.

Še namig: uporabiš lahko skuto in sladko smetano brez laktoze (ali rastlinsko sladko smetano), da je sladica primerna še za tiste, ki ne smejo jesti laktoze. Lahko potrdim, da je pecivo enakega okusa.

 

Želim ti veliko užitka ob peki in sladkanju!