Torta Ferrero Rocher

Moja najboljša prijateljica obožuje Ferrero Rocher, vendar zanimivo – ne mara tort. Vsaj dokler ni poskusila mojih. Zato sem ji za rojstni dan pripravila Ferrero Rocher torto, ki jo je z veseljem jedla (pa tudi mi vsi drugi). Majhen namig: poleti v trgovini ne morete dobiti Ferrero Rocherjev, zato jih pozimi nakupite na zalogo ali pa torto okrasite tako, kot sem jo bila prisiljena jaz (ker je bila ta informacija zame nekaj novega).

Za pripravo torte boste potrebovali naslednje sestavine.

Biskvit:

6 jajc

160 g sladkorja

175 g moke

35 g kakava

1 pecilni prašek

 

Krema:

200 ml sladke smetane

500 g mascarpone sira

3 žlice sladkorja v prahu

170 g temne čokolade

1 zavitek lešnikovega krokanta

 

Ostale sestavine:

1,5 dl mleka za vlaženje biskvita

200 ml sladke smetane

80 g temne čokolade

1 zavitek lešnikovega krokanta za okrasitev (ali paket Ferrero Rocherjev)

80 g temne čokolade in 70 g masla za glazuro

Pripravimo pekač za torte s premerom 26 cm. Dno obložimo s papirjem za peko, rob pekača pa namastimo z margarino in posujemo z moko. Stepemo jajca s sladkorjem. Prižgemo pečico na 180 stopinj Celzija. Dodamo še moko, kakav in pecilni prašek ter previdno premešamo – pazimo, da masa ostane lepo zračna. Biskvit pečemo 30 do 35 minut.

Ko je biskvit ohlajen, ga dvakrat prerežemo. Pripravimo pladenj za torte (pripravimo prtiček, položimo gor prvo plast biskvita in okoli nadevamo papirnate brisačke, da ne umažemo prtička). Prvo plast biskvita navlažimo z mlekom.

Pripravimo kremo. Stepemo smetano in dodamo mascarpone. Miksamo, da nastane homogena zmes. Stopimo temno čokolado in jo skupaj s krokantom dodamo k mešanici. Dobro premešamo, da je zmes enakomerne barve.

Malo manj kot polovico kreme namažemo na biskvit. Prekrijemo z drugo plastjo biskvita in ga navlažimo. Spet prekrijemo z malo manj kot polovico kreme ter pokrijemo z zadnjo plastjo biskvita. Tudi tega navlažimo, na vrhu pa namažemo še preostalo kremo.

Stepemo sladko smetano in ji dodamo stopljeno čokolado. S tem premažemo celo torto. Na vrsti je dekoracija.

Spodnji del torte ob strani prekrijemo z lešnikovim krokantom. Jaz si pomagam z manjšim kartončkom, da gre lažje.

Stopimo čokolado skupaj z maslom. Zlijemo jo na vrh torte, prekrijemo celotno zgornjo plast. Ob robu pustimo, da malo steče dol. Pazite, da čokolada ni preveč tekoča (če je, v stopljeni mešanici še dodatno raztopite kakšno kocko čokolade).

V sredini posujte lešnikov krokant.

Okoli lahko zložite Ferrero Rocherje ali pa nabrizgate preostalo čokoladno smetano v kupčkih.

Če je ta torta prepričala mojo najboljšo prijateljico, ki tort ne mara, bo zagotovo tudi vas in vaše goste!