Kakavovi mafini z borovnicami in belo čokolado

Danes ti predstavljam recept za izjemno bogate mafine, ki nikakor niso primerni za tiste, ki ste bolj skopuške narave – so namreč zelo čokoladni in zelo borovničevi!

Za 12 kosov potrebuješ naslednje sestavine:

2 jajci

85 g sladkorja

200 g moke

30 g kakava

1 pecilni prašek

0,5 dl olja

1 dl mleka

150 g borovnic (najbolje svežih, lahko tudi iz zamrzovalnika)

150 g bele čokolade

75 g bele čokolade in žlička masla za preliv (po želji)

 

Pripravimo pekač za mafine, uporabite lahko papirnate modelčke, še bolje pa je, če imate silikonske (ne proizvajate odpadkov, pa še lažje jih je vzeti ven). V posodo presejemo moko, kakav in pecilni prašek ter dobro premešamo. Jajca penasto umešamo s sladkorjem. Dodamo mleko in olje. Primešamo še suhe sestavine, ki smo jih pripravili pred tem (moka, kakav, pecilni prašek). Belo čokolado narežemo na manjše kose in vmešamo v zmes. Nadevamo jo v modelčke.

Pečico prižgemo na 180 stopinj Celzija.

Nazadnje operemo borovnice in jih previdno porazdelimo po mafinih, da se izognemo temu, da bi se mafini celi obarvali. Nekatere rahlo potisnemo noter v testo, nekatere pa pustimo pri vrhu. Ne bodite skopuški z borovnicami, to je glavni smisel teh mafinov!

Pečemo 20 minut.

Ko so mafini pečeni, lahko po želji pripravimo še glazuro. Stopimo belo čokolado skupaj z maslom in previdno polijemo malo glazure po vsakem mafinu.

Veselo sladkanje!